Rio,š.s.

Rio je študentská spoločnosť pri gymnáziu Trebišovská 12 v Košiciach na rok 2009/2010.

16. 12. 2009

Mikuláš

Ako každý rok, ani tentokrát sme nemohli vynechať jednu z najtradičnejších akcií - Mikuláša. V pondelok 7. decembra boli na každej tabuli nápisy v štýle ,,Na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa." Nemohli sme študentov sklamať a tak sme sa navliekli do kostýmov a potešili všetky maškrtné jazýčky.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Predpríprava však bola o niečo náročnejšia ako samotný akt zabávania. Veď uznajte, zabaliť okolo 500 balíčkov nie je veru žiadna sranda :). V piatok sme teda balili a balili a balili občerstvenie, ktoré predtým za vyzbierané peniaze kúpila Natália, ktorá mala celú akciu pod palcom. V Čoko Loko bol raj sladkostí a farieb! Všetci sme boli unesení. A čím viac maškŕt ubúdalo, tým bolo v košíku viac červených balíčkov.

Photobucket

Photobucket

V pondelok bol plán jasný. Nacvičili sme si program a vybrali sa do tried. Ako prvé vleteli do triedy múzy (Rebeka, Laura), ktoré svojím tancom a spevom pripravovali deti na veľkolepý príchod samotného Mikuláša. Dozvedela sa to však diablica čertica (Claudia), predbehla Mikuláša, pourážala múzy a myslela, že ovládla celú triedu. Skoro by sa jej to podarilo, ale prišiel Mikuláš a poprosil študentov o spev, ktorým si zaslúžili svoje balíčky. S úsmevom na tvári im ich rozdávali škriatkovia (Peťa, Paťa). V jednej triede však odmietli akékoľvek umelecké vykúpenie, Mikuláš, múzy aj čertica odišli a nechali si aj sladkosti. Nepomohlo ani prosíkanie sklamaného anjela (Simča). Neskôr im ich dobrosrdečný svätý prišiel darovať zo slovami, že o rok budú zemiaky a uhlie.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zorganizovať akciu na celej škole je veľmi náročné. Po celom dni skákania a spievania sme odpadli od únavy. Napriek tomu to bola dobrá skúsenosť.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Riooo ďakujeme vám za skvelého Mikuláša!!! Bola to super akcia, a vlastne všetky boli super!! x)) (primáni) :-**