Rio,š.s.

Rio je študentská spoločnosť pri gymnáziu Trebišovská 12 v Košiciach na rok 2009/2010.

13. 10. 2009

Plán zahraničného obchodu

Prioritou študentskej spoločnosti RIO, s.š. je ponúkať kvalitné produkty a služby . Produkty tejto firmy sú kvalitné a žiadané, teda sú predaja schopné aj za hranicami tejto školy i mesta. Naša produkty s logom školy, respektíve logom školy zahraničných spoločníkov, sa dostanú na trh v mnohých spolupracujúcich krajinách.

Oddelenie sa zúčastní na projekte Podnikanie bez hraníc. Našimi prvoradými zahraničnými spoločníkmi by mala byť študentská spoločnosť v Zürichu vo Švajčiarsku a študentská spoločnosť v Bostone v Spojených štátoch amerických. O kontakt s týmito i inými medzinárodnými spoločníkmi sa bude starať v prvom rade Oddelenie zahraničného obchodu.

Pre zvýšenie efektivity bude využívaný strategický plán firmy a pre rýchlejší priebeh hlavné oddelenia firmy. Najmä marketing a výroba budú v tomto cykle výmeny zohrávať nezameniteľnú rolu. Výmenným cyklom chápeme odozvu u našich partnerov. Plánované sú zásielky švajčiarskych a amerických produktov, najmä cukroviniek, ktoré budú neskôr využité. Budú ponúkané v školskej čokoládovni a na firmou organizovaných akciách.

Oddelenie zahraničného obchodu má starosti postarať sa o hladký priebeh celého procesu. Dorozumievanie bude prebiehať najmä pomocou internetu, emailu a telefonického kontaktu. Tovar, ktorý budeme posielať resp. prijímať bude zväčša sezónny, teda sa nedá presne zadefinovať. Pred každou zásielkou bude z oboch strán vypracovaný strategický plán predaja, výroby, propagácie produktu, založený na primárnom prieskume trhu.

Svoju činnosť zahajujeme na našej škole po prvý krát. V školskom roku 2009/2010 nám to umožnili projekty:

Podnikanie bez hraníc – www.ewb.ja-ey.org
HP Responsible Business Award – www.responsible-business.org/europe


Úspech tohto oddelenia nebude len zásluhou firmy, ale aj jej spolupráce s potencionálnymi zahraničnými partnermi:

Yves Spühler - študent, Švajčiarsko
yves@lenny.ch

Hannah Acheson Aris – študentka, súčasne Jordánsko, USA
hannah.achesson@hotmail.com

Žiadne komentáre: